Græskarsuppe

Græskarsuppe

Det er efterår og halloween er netop overstået. Det vil sige, at vi vælter os i græskar. Derfor er det også højest aktuelt, at diske op med en lækker, nem og cremet græskarsuppe til de råkolde aftener.


Hverdagene kan til tider være rigtig travle og det vil også sige, at hurtige og lette måltider er i højsæde. Hvad angår denne græskarsuppe, så bliver det næppe meget lettere. Der ud over er det ikke et minus, at det er en ekseptionel flot efterårsret, med sin intense, orange farve.

Det skal du bruge til denne ret:

Estimeret tid 30 min

1 hokkaido-græskar (skyllet)
1 løg
1-2 fed hvidløg
6 dl grøntsagsbouillon
1 rød chilipeber
Salat og peber efter smag.

Tilbehør:
Creme fraiche
evt tørrede græskarkerner eller lidt persille

Fremgangsmåde:

Har græskaret ud i grove stykker. Det behøver ikke at blive skrællet, da skrællen bliver blød ved kogning og let kan blendes samt giver yderligere smag.
Hak dernæst løg og hvidløg og steg dem blanke for, at trække smagen frem i dem.
Tilsæt græskarstykker, hakket chili og grøntsagsbouillon og lad det simre, til der er tale om en blød og lækker masse.
Blend suppen jævn og smag til med salt, peber og eventuelt mere chili.

Server dernæst suppen med en klat creme fraiche samt lidt tørrede græskarkerner eller lidt persille til pynt.

OBS. Smag altid på græskaret inden tilberedning. Det er vigtigt, at der er tale om et friskt græskar, som ikke smager bittert, da det ellers kan indeholde giftstoffer.

Græskarsuppe

Den færdige græskarsuppe, klar til servering

Nu da Halloween er overstået bliver den næste højtid julen. Kig eventuelt under vores tilbud til julefrokost. Her leverer vi både løsninger til større og mindre selskaber, samt traditionelle og alternative julefrokoster.