Juletiden er kendt for sine kalorie-holdige retter. Frokostfirmaet tager kampen op med dette og tilbyder her to paleo-snacks, som alternativ til lækkerier i julen. Paleo-snacks er lette at lave og smager rigtig godt. Disse opskrifter skaber lidt overskud til flere lækkerier i julen og bidrager samtidig med lidt god samvittighed.
Dadel-kugler
Den første paleo-snack vi vil præsentere for jer, er dadel-kugler, i en ny og kalorielet variant. Dette er en meget populær godte i denne tid, især fordi, at børnene let kan være med til at lave dem – nogle vil endda mene, at disse paleo-snacks smager endnu bedre, da de får masser af sødme fra dadlerne.
Det skal du bruge til denne ret:
Estimeret tid 15 min
10 stk friske dadler
5 stk tørrede abrikoser eller ferskner
3 spske rå kakaopulver
1 spske kokosolie
– Kokosmel til at rulle kuglerne i
Fremgangsmåde:
Først renses dadlerne og stenen gøres fri for denne.
Smelt kokosolien. Dette kan gøres ved, at lade den stå ude i stuetemperatur, eller ved svag opvarmning.
Hak dadler og abrikoser fint, eller kom dem i en blender. Denne masse blandes sammen med alle de øvrige ingredienser og formes til små mundrette kugler.
Rul dem afslutningsvis i kokosmel og sæt dem på køl til de føles faste – eller så længe det er muligt, at holde fingrene fra dem 🙂
Opbevares efterfølgende på køl.
Chocolate chip cookies
Næst i rækken af sunde snacks, er en variant af klassiske julegodter. Her drejer det sig om småkager, nærmere betegnet chocolate chip cookies. Denne opskrift smager rent faktisk, som ægte småkager.
Såfremt man ønsker et alternativ til chokoladen, kan denne let udskiftes med eksempelvis rosiner, valnødder eller tørrede tranebær.
Det skal du bruge til denne ret:
Estimeret tid 30 minutter
3 dl mandelmel
40-50 g hakket mørk chokolade (Så mørk som mulig)
25 g kokosflager
½ tsk natron
Knsp. salt
2 spsk honning
1 æg
½ tsk vaniljeekstrakt
3 spsk smeltet kokosolie
Fremgangsmåde:
Først blandes de tørre ingredienser sammen; mandelmel, chokolade (eller bær), kokosflager, natron og salt.
Ægget piskes dernæst lufttigt i en separat skål, til volumen antages, at være den dobbelte størrelse.
Tilføj dertil vanilje, honning og kokosflagerne og pisk dette let sammen.
Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør kort rundt, ind til dejen er blandet godt sammen.
Stil dejen i køleskabet i minimum ½ time – gerne længere, såfremt tiden tillader det.
Form små cookies ud af dejen og placer dem i på en bageplade (obs. de flader en smule ud ved bagning, så hold dem lidt “kugle-formet”.)
Bag dem i 7-10 minutter i en 190 grader varm ovn, til de begynder at blive brune rundt i kanten
Lad dem køle ned og server dem da for de sultne gæster.
Hvis det ikke er nok for dig, at få paleo-snacks, kan Substans ligeledes tilbyde frokostlevering ud fra paleo-principperne.
Velbekomme og god jul 🙂