I denne måned sætter vi fokus på vores køkken Bæredygtigt Køkken. Virksomheden ejes og drives af John Danielsson og Michael Balmer, som begge har stor erfaring fra fødevarebranchen – og med stor succes. Bæredygtigt Køkken har nemlig siden 2014 formået at tredoble deres omsætning og forventer samme positive fremgang i 2017. Hos Bæredygtigt Køkken produceres alle måltider af friske og økologiske produkter i eget køkken på Frederiksberg og konceptet er simpelt: ‘Et lille køkken, en stor gryde og en masse smag’.
Vi tog snak med Michael om, hvad der gør Bæredygtigt Køkken til kundernes foretrukne køkken.
Fra jord til bord
Hos Bærerdygtigt Køkken er der stor fokus på at sikre friske og sæsonbestemte produkter. Lige netop derfor, har de indgået et tæt samarbejde med Svandholm Gods. “Vi køber ikke bare vores produkter hos Svandholm Gods, vi arbejder ekstremt tæt sammen med dem i både forecasting og markplanlægning. På denne måde er vi med til at bestemme, hvad der skal sås og høstes, så vi altid har sæsonrigtige produkter på menuen”. Samarbejdet stopper heller ikke ved leveringen – Bæredygtigt Køkken modtager nemlig også mindre leveringer af råvarer fra Svandholm Gods, som de bearbejder og sælger på Svandholm Høstmarked “Vi fik nogle tomater fra deres drivhuse, som ikke var modne nok til at sælge som de var, men som resulterede i nogle lækre syltede grønne tomater.”
‘En jordbærmarmelade skal smage af jordbær’
I køkkenet hos Bæredygtigt Køkken er kvalitet og den gode smag i højsædet og der sættes en ære i, at producere så ukompliceret som muligt og samtidigt få den maksimale smag ud af produkterne. “Vi bruger ikke tilsætningsstoffer i vores produkter – når vi arbejder med produkter i sæson, er der nemlig masser af smag og det er den vi sørger for, at fremhæve – frugt og grønt skal smage, som mange har glemt, at de kan smage.”
Statskontrolleret økologi
Modsat så mange andre “kollegaer” i madbranchen, så har Bærerdygtigt Køkken ikke det økologiske spisemærke i enten bronze, sølv og guld. De har derimod det røde Ø-mærke, som betyder at de er statskontrolleret og det stiller de allerstørste krav til forretningen. Mærket fortæller, at det er de danske myndigheder, der fører kontrol med de gårde og virksomheder, der producerer, forarbejder, pakker eller mærker varerne i Danmark. Det vil sige, at Bæredygtigt Køkken får 6 kontrolbesøg af myndighederne om året. Det røde Ø-mærke er altså din garanti for, at reglerne for økologisk produktion er blevet overholdt.
Mere end bare frokost
Bæredygtigt Køkken er meget mere end bare frokost. Udover samarbejdet med Frokostfirmaet, leverer de også catering til både små og store arrangementer og giver dig
Vil du høre mere om muligheden for, at få en spændende og varieret frokostordning fra Bæredygtigt Køkken, er du altid velkommen til, at kontakte Frokostfirmaet over telefon eller via vores kontaktformular.