Home / Nyheder fra Frokostfirmaet / Velkommen til Smagssans

Velkommen til Smagssans

Smagssans logo på forklæde

Et af branchens allerbedste køkkener – Smagssans (tidl. VIP)

Kom tæt på pulsen i Smagssans og få et bedre indblik i teamet bag, som er passionerede omkring jeres frokost og som gør sig umage for at gøre jeres frokostpause til et af dagens højdepunkter.

Frokostfirmaet samarbejder kun med premium køkkener, der sætter standarden for kvalitet, bæredygtighed og den platebaserede agenda.

Smagssans er måske Danmarks ældste cateringvirksomhed. Det hele begyndte i 1980 da Anni Tranberg etablerede sig som ”professionel Party Planner”. Der blev skrevet talrige artikler om den driftige dame som arrangerede fester, større selskaber og skrev kogebøger.

I 1982 åbnede VIP receptioner på Jægersborg Allé i Charlottenlund. En ”ta’-ud-af-huset restaurant” som aviserne skrev dengang. Her kunne man fra gaden købe lækre delikatesser og tage festen med hjem i en pose.

Tiden gik, Brother-skrivemaskinen blev skiftet ud med en computer, breve blev til telefax og telefax blev til email. I dag er vores primære forretningsområde frokost ud af huset og kantinedrift, men vi arrangerer fortsat fantastiske fester og leverer catering på et højt gastronomisk niveau.

Hos Smagssans har vi de mange nationaliteter, kulturer, sprog og personligheder. De elsker mangfoldigheden, og det kan smages i deres mad. Kreativ udfoldelse i køkkenet skaber spændende oplevelser og tager jer vidt omkring og udvider horisonten. I vil bl.a. opleve retter som klassisk thai, spansk tapas og amerikanske spareribs.

Grønne smagsoplevelser – Smagssans tager stilling

På vej mod år 2050 er det ikke nok at skifte til sparepærer eller tage cyklen i stedet for bilen, hvis de forventede klimaforandringer skal bremses. Vi skal også have klimavenlig mad på bordet.

Smagssans har derfor indført følgende tiltag – som betyder at man som kunde ved dem gennem Frokostfirmaet, om onsdagen får en frokostmenu, der sammensættes af råvarer med lavt klimaaftryk med henblik på at bidrage til reduktion af udledning af drivhusgasser. Det betyder bl.a., at Smagssans kun anvender grøntsager dyrket på friland og lyst kød. Ønsker I en kødfri dag, eller ønsker I at reducere mængden af kød på daglig basis, tilbyder Smagssans vegetariske og veganske retter, som naturligvis er ernæringsrigtigt sammensat.

Velkendte smagsoplevelser

Vi smager med hjernen. Erindringer er det hemmelige krydderi, som sætter prikken over i’et. Smagssans serverer derfor velkendte retter, som man ofte forbinder med glade minder fra vores barndom. Her vil I møde gamle kendinge som mormors forlorne hare, sommerens fiskefrikadeller fra havnen og lasagne fra turen til Norditalien.

Madspild er blevet et kardinalpunkt for Smagssans

Vi har taget en snak med teamet om deres indsats og kort fortalt er dette deres tilgang.

“Den mest effektive måde at begrænse sit madspild på, er ved at forholde sig til den mængde af mad vi sætter på bordet.

Det betyder ikke at vi skal spise mindre, men ved at være bevidst om sit behov kan virksomheden kan spare penge.

Madspild koster hvert år Danmark 11,6 milliarder kroner, viser den nyeste opgørelse fra Landbrug og Fødevarer fra 2014. Det belaster også miljøet, for når maden bliver smidt ud, har vi spildt energi, vand, sprøjtemidler og andre ressourcer på at producere mad, som ingen spiser. Madspildet sker især i de danske husholdninger. Danske husholdninger smider nemlig 260.942 tons mad ud om året. Det svarer til, at hver dansker smider 47 kilo mad væk om året

Vi tager ansvar for at guide jer til at minimere jeres madspild. Derfor vil vi være i løbende dialog og sørge for at tilpasse jeres løsning præcis til jeres behov, så pengene ikke havner i skraldespanden.” udtaler Thomas som driver Smagssans. 

Derudover har Frokostfirmaet en app som alle medarbejdere kan bruge, og derfor kan den enkelte let styre at minimere madforbrug ved hurtigt at framelde på de dage som man ikke spiser på.

Velbekomme!

*Download vores app her.


**Se menuen fra Smagssans her.