Måske har du tænkt over, hvad du spiser til frokost på arbejde. Men har du tænkt over, hvilken type frokost, der har den mindste CO2-belastning? Der er faktisk en stor forskel på, om du vælger en vegetarisk eller en kødbaseret frokostordning.
Kødproduktion er en af de største kilder til CO2-udledning i verden. Det skyldes, at dyrene skal fodres og opdrættes, og at der skal produceres og transporteres foder til dem. Når man så tænker på, hvor meget kød, der bliver spist i verden, så kan man se, hvor stor en CO2-belastning det er.
Derimod har vegetarisk mad en langt mindre CO2-belastning. Grøntsager, bær og nødder, der er de primære ingredienser i en vegetarisk frokost, kræver langt mindre energi at producere, da de ikke skal opdrættes. Derudover er grøntsager ofte lokalt dyrket, hvilket også bidrager til en mindre CO2-belastning ved transport.
Men det er ikke kun CO2-belastningen, der er relevant, når man taler om en vegetarisk frokostordning. Vegetariske frokostordninger er også ofte mere bæredygtige og har en lavere ressource- og landbrugsbelastning end kødbaserede frokostordninger. De er også ofte mere sunde og nærende, da de indeholder en større mængde grøntsager og frugt.
I det store og hele er der mange fordele ved at vælge en vegetarisk frokostordning. Det gavner ikke kun miljøet, men også din egen sundhed og velvære. Så overvej at tage et skridt mod en mere bæredygtig frokostordning ved at vælge en vegetarisk alternativ.